De mooiste werkplek van Baarn

“Een pakhuis, midden in het dorp? Je moet je vergissen.” Dat is de reactie die we in de eerste weken na de verhuizing van Reach Communications met regelmaat kregen. Ook van mensen die midden in Baarn wonen. En toch staat ‘ie er werkelijk, onze ‘bergplaats voor inboedels’. De bovenste etage, waar Reach is gevestigd, torent fier uit boven alle omliggende panden in het centrum van Baarn.

Rond 1910 werd ons bijzondere pand gebouwd voor het verhuis- en transportbedrijf van de gebroeders Van der Heiden. De eerste eigenaren gebruikten het gebouw om goederen op te slaan. In die tijd werden vanuit het pand ook complete inboedels verkocht. Tussen 1926 en 1930 was in het pand een filiaal gevestigd van het expeditiebedrijf J. van der Woord en later ging het pakhuis samen met alle bijgebouwen over in handen van de familie Witteveen. Opnieuw een verhuisbedrijf, waarvan de derde generatie nog altijd actief is.

Ook hier werken?

Lijkt het je wat, een toffe werkplek in hartje Baarn? We maken graag ruimte voor creatieve zzp’ers die raakvlakken hebben met strategische communicatie, ons vakgebied. Bel Alec Bergsma op 0651516467 of download de flyer als je meer wilt weten.

Door de jaren heen is het pakhuis diverse keren bedreigd door sloop. Die tijden zijn voorbij sinds het pand – terecht – wordt gezien als industrieel erfgoed en een monumentenstatus heeft gekregen.

Zit ons team dan tussen de verhuisdozen en stoffige inboedels? Nee, tegenwoordig is de Nieuwstraat 5B 6 een van de gaafste werkplekken voor creatieven in Baarn. Misschien wel dé gaafste. Onze redacteuren, designers en strategen halen dagelijks volop inspiratie uit hun werkomgeving.

Baarn-Nieuwstraat-verhuisbedrijf-Van-der-Heiden-opslag-van-inboedels-bedreigd-nieuws-2012