Kennis wijkverpleegkundigen online gebundeld

Het Nederlands Wijkverpleegkundigen Genootschap is dé kennisorganisatie voor en door wijkverpleegkundigen, met meer dan 10.000 aangesloten professionals. Reach lanceert specifiek voor deze beroepsgroep Kundig.nl. Op dit kennisplatform is toegespitste informatie waar wijkverpleegkundigen behoefte aan hebben voor het eerst gebundeld én door professionals gevalideerd.

Wijkverpleegkunde is een relatief jonge specialisatie binnen de zorg, die is ontstaan door de verandering van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet in 2015. Het vakgebied zal zich de komende jaren voortdurend ontwikkelen en professionaliseren. Daarmee worden de eisen die aan wijkverpleegkundigen worden gesteld specifieker, maar ook complexer.

Het Nederlands Wijkverpleegkundigen Genootschap (NWG) benaderde Reach met de vraag om gerichte en laagdrempelige ondersteuning van de wijkverpleegkundigen mogelijk te maken. Informatievoorziening, educatie, uitwisselen van ervaringen en het leggen van onderling contact stonden centraal in de briefing. Focusgroepen en desk research laten zien dat dit nu tijdrovende bezigheden zijn. Informatie en tooling ontbreken nog, zijn versplinterd en worden nauwelijks actief aangeboden.

NWG_logo_rgb copy

Met de lancering van de eerste fase van kundig.nl heeft het NWG een nieuwe en unieke kennisomgeving in handen. De website biedt de toegespitste informatie waar wijkverpleegkundigen behoefte aan hebben en maakt deze informatie eenvoudig vindbaar en doorzoekbaar.

Aan de ontwikkeling van de kennisomgeving is een lange gezamenlijke researchperiode van het NWG en het team van Reach vooraf gegaan. In die tijdspanne zijn doorlopend focusgroepen van actieve wijkverpleegkundigen betrokken. Alle gepubliceerde informatie wordt door een kerngroep van ervaren wijkverpleegkundigen geautoriseerd.

 

“Dit platform gaat wijkverpleegkundigen helpen om de nieuwste kennis direct te kunnen raadplegen. Geen ellenlange teksten, maar lekker compacte informatie.”

Minke Nieuwboer – Directeur NWG

 

Eenmaal verder ontwikkeld krijgt Kundig.nl steeds meer de rol van het platform waarop wijkverpleegkundigen zich verbinden tot een kennisgroep van enige duizenden specialisten met allemaal dezelfde behoefte aan specifieke informatie en contact. Kundig.nl wordt een symbool dat de beroepsgroep bindt en nog trotser maakt op het betekenisvolle werk dat zij doet.

191119-Homepage-Kundig-nl