Minister Wiebes blij met energiebesparende campagne Reach

Energiebesparing staat hoog op de agenda van zowel particulieren als het bedrijfsleven. De ontwikkelingen gaan de minister van Economische Zaken en Klimaat, Eric Wiebes, echter niet snel genoeg. Daarom verplichtte hij vele duizenden ondernemers afgelopen zomer om de energiebesparende maatregelen die zij hebben genomen – en nog moeten nemen – kenbaar te maken op een e-loket van de Rijksdienst voor Ondernemen Nederland (RVO).

De vraag van Wiebes was niet vrijblijvend. En de te nemen maatregelen zijn niet mis. Voor een aantal sectoren heeft de rijksoverheid heel precies beschreven welke stappen ondernemers moeten nemen. Voor een gemiddelde MKB of MKB+ ondernemer niet eenvoudig om te doorgronden en nog minder eenvoudig om uit te voeren. Typisch zo’n overheidsmaatregel die je móét oppakken, maar waar niemand trek in heeft.

ErikWiebes_2

Bij Reach mochten we drie brancheverenigingen, BOVAG, Metaalunie en FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, helpen om tóch een succes te maken van de invoer van de ‘Erkende maatregelen voor energiebesparing’. We hebben precies dat mogen doen waarin we goed zijn: ingewikkelde materie omzetten naar laagdrempelige, begrijpelijke communicatie. In dit geval gingen we zelfs een stapje verder: met onze slimme checklists wordt het ondernemers eenvoudig gemaakt om de maatregelen op de werkvloer van het eigen bedrijf af te vinken en vervolgens door te geven aan de RVO.

Brochures_Bovag_DSC0412

Op 20 november verdedigde minister Wiebes de begroting voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in de Tweede kamer. Hij is trots op de wijze waarop de Erkende maatregelen voor energiebesparing door het bedrijfsleven zijn opgepakt: “In het Klimaatakkoord is afgesproken dat de brancheverenigingen zich hierom bekommeren. Zoals de BOVAG, ik feliciteer hen met deze overzichtelijke brochure.” Ter illustratie van zijn enthousiasme hield Wiebes een van de door Reach gemaakte checklists voor aan zijn publiek. Eerlijk is eerlijk, daar zijn we in ons Baarnse pakhuis samen best trots op!

Metaalunie_blog